Onderwijzers nemen eigen initiatief. Toma!

De scholen zijn nog dicht. Thuisonderwijs is toegestaan. Oke dan. Gaan!

Sinds mei 2020 zijn de scholen dicht in de Molukken. Onderwijzers leggen zich daar niet bij neer en zoeken naar creatieve oplossingen in goed overleg met locale bestuurders. Iedereen onderschrijft het belang van onderwijs voor de kinderen, zij worden hard getroffen door de coronaregels. Het goede nieuws is dat iedereen zo creatief mogelijk met de regelruimte omgaat. Nu is besloten om het activiteiten in het HGI gebouw aan te merken als ’thuisonderwijs’. Onderwijzers geven les in kleine groepjes en houden de veiligheid goed in de gaten. Super trots op deze mensen die het heft in eigen handen houden waar dat verantwoord en toegestaan is. TOMA!

Door Kees Lafeber

Kees Lafeber is geboren en getogen op 5 oktober 1958 in Den Haag.
Sinds 1981 samen met Els Leihitu, geboren op 1 maart 1955 in Vught.
Samen komen we sinds 1983 met regelmaat op de Molukken.
In 2014 is Kees gestart met het afvalprogramma op Saparua.
Met deze website vertellen we het verhaal om anderen aan te steken met dat groene virus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.