Team Haruku/Samet op bezoek

Samen werken aan een schonere en gezondere leefomgeving.

Een groep jongeren van het eiland Haruku bezocht op 14 mei 2022 hun groene vrienden op eiland Saparua. Dat lijkt heel eenvoudig te organiseren maar als je op kleine eilandjes zonder reguliere verbindingen woont is dat ingewikkeld.

Doel: Elkaar blijven bemoedigen en samen werken aan oplossingen die passen bij de locale situatie. Ideeën over plastic recycling en hergebruik uitwisselen.

Vraag: Wat kunnen we zelf doen?
Concrete afspraken zijn gemaakt over hoe we blijvend samen kunnen werken in de toekomst 😉

De milieu educatieve boekjes van Bye Bye Plastic Bags die hier van hand tot hand gaan zijn ook in digitale vorm te gebruiken. Een leuk en leerzaam boek voor alle leeftijden! We delen ze graag met dank aan End Plastic Soup in Nederland 😉

Bye Bye Plastic Bags; English version

Bye Bye Plastic Bags; Indonesian version

De boekjes vinden zo de weg naar bijna alle scholen (SD, SMP en SMA) in de dorpen op Saparua. Dat kan alleen goed gebeuren door de mensen die er wonen en in samenwerking met de schoolleiding. De mensen van de stichting Toma Majo Lease (Molukken) en Happy Green Islands (Nederland) zijn zo blij dat het weer kan!

 

Diepe buiging en groene groet voor de mensen van ‘Toma Majo Lease’ op Saparua eiland en de support groep van ‘Happy Green Islands’ in Nederland die het faciliteren!

 

Door Kees Lafeber

Kees Lafeber is geboren en getogen op 5 oktober 1958 in Den Haag.
Sinds 1981 samen met Els Leihitu, geboren op 1 maart 1955 in Vught.
Samen komen we sinds 1983 met regelmaat op de Molukken.
In 2014 is Kees gestart met het afvalprogramma op Saparua.
Met deze website vertellen we het verhaal om anderen aan te steken met dat groene virus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.