Verdelen van het boek ‘Bye Bye Plastic Bags’ op Oost Saparua

Nu de Covid-19 pandemie in Indonesië begint af te nemen, kunnen alle activiteiten weer worden uitgevoerd.

 

Het TML team met als eerste programma het verspreiden van ‘Bye Bye Plastic Bag’-boekjes en tegelijkertijd uitreiken naar scholen op het eiland Saparua (subdistricten Saparua en East Saparua). Het aantal scholen op het eiland Saparua is 56 scholen.

Van april tot mei 2022 heeft Stichting TML BBPG-boekjes uitgedeeld aan 30 scholen. Vanwege schoolvakanties hadden we geen tijd om verder te gaan.

 

Hier ziet u de resultaten van de TML team bijeenkomst op vrijdag 19 augustus 2022 om de uitgestelde verspreiding van het ‘Bye Bye Plastic Bags’ boekje voort te zetten. Op maandag 22 augustus 2022 zullen we doorgaan met het distribueren van de BBPG-boekjes naar scholen die we niet hebben uitgedeeld en gesocialiseerd naar maar liefst 26 scholen tegen donderdag 25 augustus 2022.

We zullen doorgaan met het verspreiden van boekjes naar Haruku Village, Rumah Belajar van de Kewang van Haruku en naar een van de scholen op het eiland Nusalaut, maar de weersomstandigheden zijn nog steeds regenachtig en er zijn nog hoge golven op zee. Het zal worden uitgevoerd nadat de weersomstandigheden zijn verbeterd.

Oom Max Wattimena van Happy Green Islands is op bezoek uit Nederland. Hij is helemaal blij dat de boekjes ook in het dorp Porto worden verdeeld. Porto is Pela met het dorp Itawaka waar hij is geboren. Pela is een soort broederverband 😉